Kliknij "Więcej" aby zobaczyć wykaz.
Wykaz podręczników na rok szkolny 2019/20 dla klas II (niektóre podręczniki obejmują całość kształcenia) |
|||
Przedmiot |
Autor |
Tytuł |
Wydawnictwo |
Wszystkie specjalności – przedmioty ogólne | |||
Język polski |
M. Chmiel E. Kostrzewa |
Ponad słowami. Klasa 1 część 1. Podręcznik do języka polskiego dla liceum i technikum |
Nowa Era |
Wiedza o kulturze |
W. Panek |
Wiedza o kulturze. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych |
Wydawnictwo Polskie w Wołominie |
Historia |
S. Rokoszak J. Kłaczkow |
Poznać przeszłość. Wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych |
Nowa Era |
Wiedza o społeczeństwie |
A. Janicki |
W centrum uwagi. Podręcznik do wiedzy o społeczeństwie dla szkół ponadgimnazjalnych |
Nowa Era |
Religia |
T. Śmiech E. Kondrak |
W blasku Bożej prawdy . Podręcznik do religii dla klasy I liceum i technikum |
Wydawnictwo Jedność |
Język niemiecki |
B. Sekulski T. Gajownik |
Infos cz.1 |
Pearson |
|
C. Serzysko N. Drabich T. Gajownik |
Repetytorium maturalne. Poziom podstawowy i rozszerzony |
Pearson |
Język angielski |
S. Kay V. Jones D. Brayshaw B. Michałowski |
Matura Focus (wieloletni) – cz.2 |
Pearson |
Matematyka |
W. Babiański L. Chańko D. Ponczek |
Matematyka zakres podstawowy |
Nowa Era |
Fizyka |
M. Fijałkowska |
Świat fizyki |
Zamkor |
Biologia |
E. Bonar W. Krzeszowiec - Jeleń |
Biologia na czasie |
Nowa Era |
Geografia |
R. Ukszak K. Wiederman |
Oblicze geografii |
Nowa Era |
Chemia |
J.Maciejewska A. Warchoł |
Świat chemii |
Zamkor |
Podstawy Przedsiębiorczości |
Z. Makieła T. Rachwał |
Krok w przedsiębiorczość |
Nowa Era |
Technik żywienia i usług gastronomicznych – przedmioty zawodowe |
|||
Moduły zawodowe |
A.Kmiołek |
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów |
WSiP |
|
T. Gorzelany |
Prowadzenie działalności gospodarczej |
WSiP |
|
M. Kunachowicz J. Nadolna B.Przygoda |
Zasady żywienia. Planowanie żywienia |
WSiP |
|
A.Kmiołek |
Sporządzanie potraw i napojów- Towaroznawstwo i przechowywanie żywności |
WSiP |
Technik hotelarstwa – przedmioty zawodowe |
|||
Moduły zawodowe |
J. Center |
Marketing usług hotelarskich |
|
|
R. Tylińska |
Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego |
|
|
T. Gorzelany W. Aue |
Prowadzenie działalności gospodarczej |
|
|
S. Borkowski |
Jakość i efektywność usług hotelarskich |
|
|
B. Cymańska D. Witrykus J. Pietras G. Wobik |
Wykonywanie prac związanych z rezerwacją „Działalność recepcji” |
|
|
W. Drogoń B. Granecka - Wrzosek |
Organizacja pracy służby pięter |
|
|
B. Granecka – Wrzosek W. Drogoń |
Usługi żywieniowe w hotelarstwie Praktyczna nauka zawodu. Pracownia hotelarska |
|
Uwaga!!!
Dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych: podręcznik do języka francuskiego, to: EN ACTION 1 ( autor : Céline Himber, Fabienne Gallon ) wydawnictwo HACHETTE , Nr dop. MEN 745/1/2015, rok wydania 2015.